Selamat datang ke Klinik Premier


  Telefon/ Whatsapp/ SMS: +60-12-662 5552   ATAU   Atur Janji Temu

Infusi Kulit SilkPeel Menghilangkan Bintik-bintik Usia

skin_peel

APAKAH YANG MENYEBABKAN BINTIK-BINTIK USIA?

Bintik-bintik usia biasanya berlaku kerana kulit terlebih terdedah kepada cahaya matahari. Bintik-bintik ini rata dan berwarna kelabu, hitam atau perang. Kulit menghasilkan melanin sebagai perlindungan terhadap pancaran UV yang berbahaya daripada matahari, tetapi pengeluarannya tertumpu pada beberapa bintik kecil sahaja pada kulit. Bintik-bintik usia juga boleh disebabkan oleh tabiat menggetu kulit, akne, kulit yang radang, perubahan hormon atau sesetengah jenis ubat, contohnya ubat antibiotik. Bintik-bintik usia pada amnya tidak berbahaya tetapi sesetengah orang merasakan bintik-bintik ini tidak manis dipandang.

MENGAPA PILIH SILKPEEL

Infusi Kulit SilkPeel serupa dengan mikropengikisan kerana mata berlian digunakan untuk mengikis lapisan teratas kulit agar sel-sel kulit yang telah mati akan tertanggal. Rawatan ini menggunakan tekanan vakum yang terkawal untuk menyedut kulit memasuki suatu ruang di dalam alat. Kulit kemudiannya dilelas sama ada secara lembut ataupun kuat mengikut kekuatan yang ditetapkan oleh doktor.

Ini membolehkan mata berlian tersebut mengikis sel-sel mati dengan sekata, dan pada masa yang sama memasukkan suatu larutan ke dalam kulit pada sempadan antara kulit lama dengan kulit baharu yang sedang tumbuh. Ini lebih baik daripada mikropengikisan cara biasa kerana kaedah ini juga merangsang pengeluaran kolagen baru yang diperlukan oleh kulit untuk bermula membaiki dirinya.

Larutan yang dimasukkan ini ada pelbagai kebaikan dan anda akan nampak perubahan yang nyata pada kulit. Anda sepatutnya dapat melihat hasilnya selepas sesi pertama, dan ini akan beransur-ansur meningkat selepas setiap sesi rawatan yang seterusnya. Rawatan biasanya dilakukan setiap selang 2 minggu dalam kitaran pertama, dan anda boleh meneruskan rawatan ini pada selang waktu yang lebih panjang setelah selesainya kitaran itu. Doktor akan menasihati anda mengenai jarak masa antara rawatan dan bilangan sesi yang sesuai agar anda mendapat hasil yang terbaik.

Leher/ Lurah Dada
Cantikkan tekstur kulit, baiki kerosakan akibat sinaran UV, dan hilangkan hiperpigmentasi. Baiki kulit yang rosak akibat pendedahan yang bertahun-tahun lamanya kepada cahaya matahari.

Lengan Atas & Betis
Satu-satunya rawatan bagi Keratosis pilaris, bintat-bintat kecil pada belakang lengan atas dan betis.

Abdomen Bawah, Punggung & Paha
Hilangkan kesan regang, licinkan tekstur kulit (selulit) dan cantikkan warna kulit dengan cara menggabungkan SilkPeel Lumixyl dengan Vitamin C.

Lutut, Siku & Kaki
Buang belulang dan lembutkan kulit lutut untuk memberikan tekstur dan warna kulit yang segar dan cantik. Ataupun hadiahi diri anda rawatan kaki yang menyeluruh untuk memperoleh kaki yang lembut dan nampak muda.

Belakang/ Bahu/ Dada
Rawat akne pada badan secara berkesan dengan ubat pembersih.

Lurah Dada & Payudara
Hilangkan tanda regang, parut akibat pembedahan, dan hiperpigmentasi akibat keradangan yang dialami selepas menjalani pembedahan (implan), selepas hamil/ menyusu, dan/atau selepas melalui perubahan berat badan.

Garis Bikini & bahagian-bahagian pembuangan bulu roma yang lain
Legakan kulit yang radang dan bintat-bintat merah/perang yang kerap berlaku selepas membuang bulu roma secara melilin/ laser dan/atau akibat bulu roma yang tumbuh ke dalam kulit.

Di mana sahaja berlaku
Ekzema boleh dirawat dengan berkesan pada mana-mana bahagian badan dengan rawatan SilkPeel jika dirawat awal-awal

SELEPAS RAWATAN

Tiada tempoh penyembuhan diperlukan bagi rawatan yang ringkas ini, yang boleh disiapkan dalam masa 20 minit tetapi ini berbeza bagi setiap orang. Anda mungkin berasa sedikit resah atau gelenyar jika kulit anda sensitif, tetapi ini hanya sementara dan sepatutnya hilang selepas beberapa jam. Doktor juga sedia berbincang dan menasihati anda mengenai penjagaan selepas rawatan.

 

4

8

9

Before & After

7

1

2

3

5

6