Selamat datang ke Klinik Premier


  Telefon/ Whatsapp/ SMS: +60-12-662 5552   ATAU   Atur Janji Temu

5 Soalan Yang Harus Ditanya Tentang Pembekuan Lemak Clatuu Disiarkan oleh klinik premier

5 Questions To Ask About Clatuu Fat Freezing

Sebelum kali pertama anda mencuba rawatan perautan tubuh CLATUU, terdapat beberapa perkara yang perlu anda ketahui. Yang berikut ialah jawapan bagi 5 soalan yang paling kerap ditanya, disusun demi kemudahan anda.

1. Bagaimana Tindakan Clatuu?

 

CLATUU ialah hasil teknologi pembekuan lemak yang tidak melibatkan pembedahan. Rawatan ini bertindak berdasarkan hakikat bahawa sel-sel lemak lebih rentan terhadap kesejukan. Proses penyejukan dikawal dengan jitu dan disasarkan pada sel-sel lemak untuk memusnahkannya. Sel lemak yang dimusnahkan itu disingkirkan secara semula jadi daripada badan melalui proses-proses metabolisme sepanjang tempoh 6 hingga 12 bulan. Hasilnya ialah mendapan lemak yang mengecut dengan ketara tanpa menjejaskan kulit dan tisu sekelilingnya.

Mula-mula, CLATUU menarik kawasan berlemak yang disasarkan perlahan-lahan ke dalam aplikator 360° yang berpaten. Kemudian, kawasan yang dipilih itu disejukkan sehingga mencapai suhu yang rendah untuk mengaktifkan proses-proses apoptosis badan yang semula jadi. Penderia keselamatan di dalamnya mencegah kesan sampingan yang tidak diingini dengan cara mengekalkan suhu yang malar.

How Does Clatuu Work?

2. Apakah Yang Berlaku Semasa Prosedur Dijalankan?

 

Apabila aplikator diletakkan pada badan, anda akan merasai kawasan rawatan ditarik dengan kuat kerana disedut oleh kuasa vakum sebelum rawatan bermula. Apabila proses penyejukan bermula, kulit anda mungkin terasa pedih atau kurang selesa selama 10 minit pertama. Selepas itu, kawasan tersebut akan terasa sejuk dan kebas tetapi tidak sakit.

Setelah selesainya rawatan, apabila aplikator dialihkan, kawasan yang dirawat akan terasa sejuk dan keras. Doktor akan mengurut kawasan itu untuk melembutkannya balik.

What Can Be Expected During the Procedure?

3. Siapakah Yang Sesuai Menjalani Rawatan CLATUU?

 

Pembekuan lemak CLATUU yang dapat meraut tubuh tanpa pembedahan sesuai untuk lelaki dan wanita di Malaysia. Orang yang berbadan tegap tetapi berisi sedikit sesuai menjalaninya. Dia mungkin bersenam dengan tetap dan memakan sajian yang berkhasiat tetapi masih mempunyai ketulan-ketulan lemak yang degil pada bahagian pangkal lengan, perut, belakang, garis coli, paha dan sebagainya.

Kawasan yang paling lazim dirawat ialah:
● Di bawah pusat
● Rusuk
● Pinggang
● Pangkal paha
● Garis coli
● Belakang
● Pangkal lengan

Pesakit yang menjalani rawatan perautan tubuh CLATUU dinasihatkan mengamalkan program pemakanan dan senaman yang sihat selepas itu untuk memanfaatkan manfaat yang diperoleh.

Siapakah Yang Sesuai Menjalani Rawatan CLATUU?=

4. Bilakah Boleh Saya Mula Melihat Hasilnya?

 

Oleh sebab rawatan CLATUU menggunakan sistem badan sendiri untuk membuang sel lemak yang rosak, hasilnya hanya kelihatan selepas 4 hingga 12 minggu. Untuk mendapatkan kesan dan hasil yang sebaik-baiknya, pesakit dinasihatkan bersenam dengan tetap dan memakan sajian yang berkhasiat. Jika dijaga dengan betul dan melalui gaya hidup yang sihat, anda dapat mengekalkan hasilnya. Selain itu, oleh sebab rawatan ini tidak melibatkan alat dimasukkan ke dalam badan, anda tidak perlu melalui tempoh penyembuhan. Pesakit biasanya boleh meneruskan aktiviti harian hampir serta-merta.

Harap maklum bahawa CLATUU bukan program menurunkan berat badan tetapi dimaksudkan untuk mencantikkan raut tubuh agar anda kelihatan lebih menarik. Rawatan ini tidak dapat menggantikan kebaikan mengikuti amalan pemakanan dan senaman yang betul, dan tidak mengatasi masalah badan yang gemuk.

Bilakah Boleh Saya Mula Melihat Hasilnya?

5. Adakah Terdapat Kesan Sampingan?

 

Oleh sebab rawatan ini tidak melibatkan pembedahan, risiko yang boleh timbul jauh lebih kecil berbanding dengan rawatan lain. Kebanyakan pesakit tidak mengalami sebarang kesan sampingan yang buruk. Walau bagaimanapun, beberapa pesakit mungkin mengalami sedikit rasa sakit atau lebam pada kawasan yang dirawat. Rasa kebas pernah dilaporkan berlaku pada kawasan yang terlibat selepas menjalani rawatan ini, tetapi hal ini jarang-jarang sekali berlaku. Namun demikian, simptom begini selalunya dapat diatasi dengan cepat.

Hubungi kami hari ini untuk mengetahui tentang rawatan pembekuan lemak ini di Malaysia. Kami menawarkan perundingan PERCUMA. Hubungi kami secara telefon atau WhatsApp melalui talian 012-6625552 untuk mendapatkan butir-butirnya.

Anda juga boleh mengirimkan e-mel kepada kami di alamat contactus@premier-clinic.com dan kami akan menjawabnya dengan secepat yang boleh.Hubungi Kami Sekarang

Baca Lagi:

https://premier-clinic.com/bm/zeltiq-cool-advantage : Apa itu Zeltiq CoolAdvantage – Teknologi pembekuan lemak yang terbaru :
https://premier-clinic.com/bm/rawatan-penguran…tuk-meraut-tubuh : Rawatan Pengurangan Lemak Vanquish Untuk Meraut Tubuh