Selamat datang ke Klinik Premier


  Telefon/ Whatsapp/ SMS: +60-12-662 5552   ATAU   Atur Janji Temu

4 Manfaat Peremajaan Faraj Secara Laser Yang Perlu Anda Tahu

Apa Maksudnya Pengenduran Faraj?

Apa Maksudnya Pengenduran Faraj?

vaginal relaxation

Faraj ialah bahagian asas yang sangat penting pada tubuh wanita. Faraj tidak hanya menjadi suatu unsur sistem pembiakan tetapi juga melambangkan kewanitaan.

Walau bagaimanapun, apabila kita meningkat tua, semua bahagian badan kita menjadi kendur, termasuklah faraj. Pengenduran faraj bukanlah tajuk yang digemari ramai. Oleh itu, anda mungkin tidak tahu bahawa ribuan wanita menjalani rawatan peremajaan faraj setiap tahun untuk mengatasi simptom-simptom yang memalukan akibat otot faraj yang tidak lagi kuat.

Antara simptom ini ialah kulit yang menggeleber, faraj yang berbonjol-bonjol, masalah membeser, dan kurang kepuasan seks. Antara sebab lain wanita menjalani peremajaan faraj ialah tampon yang mudah terkeluar, tisu parut di sekeliling faraj, kedengaran bunyi letupan kecil semasa melakukan senaman yoga atau apabila berjalan, dan kesukaran membuang air besar. Semua kesulitan ini sudah tentulah akan merendahkan keyakinan diri mana-mana wanita.

Apa Maksudnya Pengenduran Faraj?

Apakah Peremajaan Faraj Secara Laser?

Jika pengenduran faraj merunsingkan anda, maka pembedahan peremajaan faraj pasti dapat mengubah hidup anda. Namun begitu, jika anda tidak mahu bahagian sulit anda dipotong dengan pisau bedah, anda tidak perlu bimbang kerana kini terdapat cara lain.

Dengan tercapainya kejayaan teknologi yang terbaru, peremajaan faraj secara laser kini mampu menawarkan penyelesaiannya. Tenaga haba dipancarkan oleh laser, yang mencetuskan penghasilan kolagen dan elastin, yang seterusnya pula menguatkan salur faraj dan lajur serviks. Prosedur ini lembut tindakannya dan memberikan hasil yang jitu. Pisau tidak digunakan.

Apakah Peremajaan Faraj Secara Laser?

Manfaat Peremajaan Faraj

Yang berikut ialah empat manfaat terbesar yang diperoleh melalui peremajaan faraj secara laser.

#1 – Menguatkan dan Mengetatkan

Laser mencetuskan penghasilan kolagen dan elastin yang menguatkan salur faraj dan lajur serviks. Beginilah caranya peremajaan faraj secara laser menguatkan dan mengetatkan dinding faraj, dengan itu mengembalikan bentuknya yang asal dan menguatkan otot. Hasilnya ialah faraj yang lebih ketat dan lebih remaja.

#2 – Selamat dan Ringkas

Rawatan ini selamat dan ringkas. Prosedur rawatan dapat disiapkan dalam masa 15 minit sahaja. Sebaik-baiknya sesi rawatan dijalani sekali setiap bulan. Sejumlah 3 sesi disyorkan untuk memperoleh hasil yang terbaik. Walau bagaimanapun, rawatannya mungkin berbeza bagi setiap orang.

#3 – Tiada Kesan Sampingan

Prosedur peremajaan faraj secara laser tidak melibatkan pembedahan ataupun kemasukan alat ke dalam badan. Oleh itu, rawatan ini tidak menyebabkan kesan sampingan, pendarahan mahupun kesan bengkak. Selepas menjalaninya, anda boleh menyambung aktiviti harian seperti kerja atau senaman.

#4 – Keselesaan dan Keyakinan

Selepas menjalani aturan rawatan yang disyorkan, kawasan faraj anda sepatutnya bertambah baik, khususnya menjadi lebih rapat, kuat dan pejal. Kesan ini dapat meringankan simptom yang dahulunya membuatkan anda kurang selesa dan anda akan berasa lebih yakin secara keseluruhannya. Anda dan pasangan anda juga akan mendapat pengalaman seks yang lebih nikmat.

Keselesaan dan Keyakinan

Krim Faraj PK24

Krim faraj PK24 juga kini boleh dibeli di Klinik Premier. Kaedah mengetatkan faraj PK24 yang tidak melibatkan pembedahan ini dibuat dengan adunan bahan semula jadi yang diluluskan oleh FDA. Produk perapat faraj ini dapat menimbulkan kesan pengetatan di dalam dinding dalaman tanpa risiko yang ada pada pembedahan seperti vaginoplasti. Keselamatan dan kemujaraban PK24 telah diuji secara klinikal oleh Institut Penyelidikan Klinikal Kebangsaan di Log Angeles.

Hubungi Kami Untuk Mengatur Sesi Perundingan

Untuk menjamin keselesaan dan privasi, anda akan menjalani perundingan dan rawatan dengan doktor wanita sahaja. Doktor akan menjawab soalan anda dan mencadangkan bilangan sesi yang sesuai dengan keperluan anda.

Jika anda ingin mengetahui lagi tentang peremajaan faraj secara laser hubungi kami melalui talian 012-662 5552 (cawangan TTDI/ Bangsar/ Pusat Bandar KL) atau 016-706 0101 (cawangan Puchong) untuk mengatur sesi perundingan percuma.

Anda juga boleh mengirimkan e-mel kepada kami di alamat contactus@premier-clinic.com dan kami akan menjawabnya dengan secepat yang boleh.

Baca Lagi:

Rawatan PRP untuk Meremajakan Faraj
Prosedur Peremajaan Faraj Secara Laser bersama Dr Maria